Ctfoto.dk er ikke længere tilgængelig her. Besøg venligst pallethilqvist.dk i stedet.

Tips og tricks til natfotografering

Fotografering er en spændende hobby. Her kan man virkelig få sat sit kreative gen på prøve, alt imens man jagter det perfekte "shot". Der findes et væld af forskellige nicher inden for fotografering, og en af dem er natfotografering. Skal man være god til det, så skal man øve sig, og her udfordres man meget. Læs med her, og få gode råd til at tage de perfekte natbilleder.

Det lavere lysniveau gør det ekstra udfordrende

Det er ganske åbenlyst, men lad det være sagt alligevel: Lysniveauet er helt anderledes, når man tager natbilleder, i forhold til når man tager billeder på en solbeskinnet sommerdag. Derfor skal man være dygtig og vidende, samt eventuelt skrue på kameraets opsætning, hvis man vil tage et godt billede.

Overvej blandt andet at øge ISO-værdien i kameraets opsætning. Tag løbende billeder for at finde frem til det bedste niveau.

Et godt stativ kan gøre underværker

I bestræbelserne på at knipse et godt billede er det altid vigtigt, at man holder sit kamera i ro, og undgår rystelser. Og det er ikke mindst tilfældet, når det er tid til at tage natbilleder. Overvej derfor at investere i et godt stativ til kameraet. Så er det pludselig meget lettere at stille skarpt på motivet.

... Og netop motivet er afgørende

Man kan være nok så god en fotograf, men uden et godt motiv kommer man ingen vegne. Så hvad er egentlig oplagt som motiv til natbilleder? Her er nogle idéer: Fyrværkeri, stjernehimmel, billeder af aftenstemning i storbyen etc. Der er nok at gå i gang med.